Mindent tudunk a péniszről

  Hogyan előzzük meg a merevedési zavarokat?

  A merevedési zavarok minden férfi számára egy hatalmas problémát jelentenek. Megdöntik önnön férfiasságába vetett hitét, félelmet ébresztenek benne a szex iránt és rontják önbizalmát. Mely tényezők befolyásolják az erekció el nem érését illetve meg nem tartását? Ismerd meg a leggyakoribb tényezőket és már ma gondoskodj saját szexuális teljesítményedről.

  A szexuális hatékonyság romlik a 40. életév betöltésével. Ez a probléma egyre gyakrabban már a fiatal férfiakat is érinti. A becslések szerint a világon 100 millió férfi szenved a nem kielégítő szexuális élete miatt.  AZ IMPOTENCIA FIZIKÁLIS FORRÁSAI


  A merevedési zavarokat okozhatják mind fizikális (fizjológiai) mind pedig pszichológiai tényezők is. Függetlenül a problémák forrásától érdemes minél hamarabb elkezdeni a kezelést, hogy minél gyorsabban vissza lehessen nyerni a szexuális teljesítőképességet. A megfelelő erekció elérése és megtartása érdekében szükség van a pénisz megfelelő vérellátására. Emiatt is a szexuális teljesítőképesség fő ellenségei közé a következő betegségek tartoznak:

  * érelmeszesedés
  * cukorbetegség
  * szív- és érrendszeri betegségek
  * magas vérnyomás


  Ezen betegségek elkerülésének érdekében érdemes változtatni a mindennapi étrenden. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában fő szerepet játszanak a zsíros ételek. Ha sokáig kiváló szexuális teljesítőképességnek szeretnél örvendeni, kerüld a gyorséttermeket és a felesleges kalóriákat.

  A teljes merevedés elérésében fontos szerepet játszik a megfelelő hormongazdálkodás. A férfiaknál a szexuális erőnlét fő tényezője a megfelelő tesztoszteron szint. A hiánya negatív hatással lehet a szexuális teljesítményre, fékezve a libidót és gátolva a szexuális izgalom érzékelését.  PSZICHOLÓGIAI TÉNYEZŐK


  A merevedési zavaroknál szintén fontos szerepet játszik az emberi psziché. A teljes merevedés elérésének egyik akadálya lehet akár egy egyszerű hétköznapi fáradtság illetve a párkapcsolatban fellépő aktuális problémák. Ez effajta problémák általában átmeneti jellegűek és a közérzet javulásával el is tűnnek. Rosszabb a helyzet, ha a férfi depressziós illetve hosszabb ideig tartó félelemérzet bántja. A merevedési zavarok gyakori okozója a sikertelen szexuális beavatás. Negatív hatással van a szexuális teljesítőképességre a szexuális aktus előli félelem – amikor attól félsz, hogy nem leszel képes kielégíteni a partneredet, hogy nem teljesítesz férfiként. Az ilyenfajta pszichológiai eredetű problémákat megfelelő terápia segítségével kell leküzdeni, gyakran a partner részvételével.

  A SIKERES SZEXUÁLIS ÉLET GYILKOSAI


  A fizikális és mentális betegségeken kívül ott vannak az egyéb tényezők, melyek negatívan befolyásolják a szexuális teljesítőképességet – gyakran igen erősen és visszafordíthatatlanul. Ezek elsősorban az alkohol-, drog-, dohány-, gyógyszer- és szteroid függőségek. A különböző függőségek okozta, az emberi szervezetben történő változások gyakran okoznak maradandó impotenciát. Minél hamarabb sikerül leküzdeni a káros függőségeket, annál hamarabb sikerül visszanyerni a kielégítő szexuális teljesítőképességet.

  A méret nem számít. Valóban?

  A viták arról, hogy a férfiasság mérete mennyiben befolyásolja a nők élvezetét már régóta tartanak. A férfiak jobban szeretik azt az álláspontot, mely szerint a méret nem számít. A nők félnek beismerni, hogy egy nagy méretű pénisszel rendelkező férfiról álmodnak. Saját magunkat próbáljuk becsapni vagy pedig a pénisz mérete ténylegesen nem befolyásolja a nemi élet minőségét? Ismerd meg a pénisz nagyságával kapcsolatos tényeket és mítoszokat.  1. Minél nagyobb a pénisz, annál nagyobb a nők élvezete

  E téma tekintetében a vélemények már régóta megoszlanak. Eközben a tudósok is alátámasztották, hogy a nők élvezetének szempontjából fontosabb a pénisz vastagsága, mintsem hossza. A tudósok kiemelik, hogy a női vagina legérzékenyebb része az első 3-5 cm-re. A pénisz hossza igenis befolyásolja a nemi élet minőségét, de ez inkább a pszichével függ össze. A nagy méretű pénisz az erő, a férfiasság jelképe, s ebből eredően – garantálja a női partner kielégítését. A férfiaknak önbizalmat ad, a nőnek pedig biztonságérzetet, hogy megfelelő partnert választottak maguknak. Ilyen hozzáállással sokkal könnyebben lehet kielégítő szexuális életet folytatni.

  2. Az átlagos pénisz hossza 8-9 cm nyugalmi helyzetben és 16-18 cm az erekció során

  Elsősorban is az átlagos péniszhossz, mint azt a neve is mutatja, átlagos méretet jelent. A megadott méret nem azt jelenti, hogy minden férfi ilyen méretű pénisszel kell hogy rendelkezzen. Minden nemzet különbözik egymástól e tekintetben. A legkisebb nemi szervekkel az ázsiaiak míg a legnagyobbakkal az afrikaiak rendelkeznek. Az európai férfiak valahol a kettő között helyezkednek el. Az átlagos méret gyakran komplexusokba kergeti a férfiakat, kik mérete rövidebb az ‘átlagos’ méretnél. Teljesen feleslegesen. Érdemes fejben tartani, hogy a nyugalmi helyzet hossza nem áll összefüggésben az erekció során fellépő hosszal. Némely férfiaknál előfordul, hogy nyugalmi helyzetben péniszük 5 cm hosszú, de az erekció során 15-16 cm-esre nő. Vannak férfiak, akiknél nyugalmi helyzetben 13 cm hosszú a nemi szervük, de a közösülés közben péniszük nem nő, hanem csak megkeményedik.

  3. A felnőtt férfi péniszének hossza változik az évek múlásával

  Ez igaz. Az 50. életév betöltését követően a pénisz összezsugorodhat s ezáltal rövidebb lehet. Ezek nem hatalmas változások s nem haladják meg a kb. 1 cm-t. A szövetek, izmok s a bőr már nem olyan elasztikus mint valaha. A fejlődés idején a pénisz növeli vastagságát, de kb. a 18 életévet követően már nem nő. A felnőtt férfiaknál a pénisz mérete változhat a külső tényezőktől függően. A pénisz összezsugorodik hideg, stressz illetve félelemérzet hatására. Egy egészséges férfinál ez csak ideiglenes és nem okoz tartós nemi szerv zsugorodást.

  4. Előfordulhat, hogy a pénisz nem illik a női nemi szervbe

  Bár a női hüvely nyúlékony és rugalmas, a túl rövid pénisz „eltévedhet” benne, míg a túl hosszú a méhnyak hátsó falának ütközhet. A szexuális kompatibilitás hiánya ritkán fordul elő, s ezt általában a nemi szervek felépítésének rendellenessége okozza. De így is előfordulhat. A hosszú és vastag pénisz nem garantálja a sikeres nemi életet. Ha a nőpartner alacsony s vékony testalkatú, nagy valószínűséggel sok szexuális pozíció fájdalmat okoz majd neki. A szexuális kompatibilitás hiánya egy remek példa arra, hogy a méret IGENIS számít. A szexuális kielégülés elérésében viszont sokkal fontosabb a technika, mint a pénisz mérete.

  4 A pénisznagyobbítás 4 módja

  A péniszhossz sok férfinak problémát jelent. Bármekkora pénisszel is rendelkezel, bizonyára legalább egyszer gondoltál arra, hogy nagyobb is lehetne. Nem is csoda, hiszen a pénisz a férfiasság és az erő szimbóluma. Minél hatalmasabb, annál inkább szétveti a büszkeség a tulajdonosát. Többféle módszer létezik a pénisz hosszának növelésére – mit kell róluk tudni?


  1. Sebészeti hosszabbítás

  Ez az egyik legnépszerűbb, de igen veszélyes módszer. A sebészeti beavatkozással történő pénisz hosszabbítás a pénisz bőr alatt ‘elrejtett’ részének segítségével történik. Lehetséges a péniszt a szeméremcsonttal összekötő szalagok felszabdalása, illetve egy implantátum elhelyezése injekció formájában. Minden egyes ilyen módszer e pénisz optikai hosszát növeli, de gyakran okoz merevedési problémákat a későbbiekben. A sebészeti beavatkozás ezen felül igencsak drága, s hosszabb szünetet igényel a nemi életben, hiszen meg kell várni míg a nemi szerv megfelelően felgyógyul.

  2. Súlyok és pumpák

  Az úgynevezett ‘házi’ módszerek közé tartozó vákuum pumpák és súlyok igen népszerűek hiszen könnyen elérhetőek s egyedül is el lehet végezni a ‘beavatkozást’. A súlyok egy olyan módszer, mely azon alapul, hogy a péniszre súlyokat kell erősíteni, melyek kinyújtják a péniszt s fokozatos pénisznagyobbodást okoznak. A vákuum pumpákba pedig be kell helyezni a péniszt, majd pedig addig kell azokat pumpálni, míg megfelelő mennyiségű vér fel nem gyülemlik a péniszben. Ezek a beavatkozásmódok gyakrabban okoznak sérüléseket, gyulladásokat és jövőbeli merevedési zavarokat mint látványos pénisznövelést.

  3. Hormonok és szteroidok

  A pénisznagyobbítás legveszélyesebb módja. Az állítólag lenyűgöző pénisznövelést okozó szerek igen gyakran ólommal, növényvédő szerekkel illetve E. Coli baktériumokkal szennyezettek. Hormonokat semmilyen esetben sem szabad szakorvosi felügyelet nélkül használni. A szteroidok illetve hormonok szedése érrendszeri betegségeket, szívinfarktus és akár halált is okozhat. Mi több, nincsen semmilyen bizonyíték ennek a módszernek a hatékonyságára.

  4. Tabletták és pirulák

  Olcsó, biztonságos és könnyen elérhető módszer, mely egy bizonyos ideje Magyarországon is egyre népszerűbb. A pénisznövelő tabletták természetes gyógynövény-, növény- és fűszerkeverékeket tartalmaznak, melyek javítják az alsó testrészek vérkeringését. A legújabban végzett kutatások kimutatták, hogy a tablettakúra eredménye tartós, és a kúra befejeztével is maradandó. A leghatékonyabb tabletták képesek akár 6-7 cm-rel is meghosszabbítani a férfi nemi szervet, mindenféle sebészeti beavatkozás és a nemi élet szüneteltetése nélkül.